Z przyjemnością informujemy, że otwarty został pierwszy kulinarny szlak na Podhalu „Smaki Podhala”.
	 
	Na trasie znalazło się 30 restauracji i karczm z: Białego Dunajca, Białki Tatrzańskiej, Bukowiny Tatrzańskiej, Małego Cichego, Murzasichla, Poronina, Szaflar, Witowa, Zakopanego i Zębu.
	Każdą z nich reprezentuje certyfikowana flagowa potrawa - prawdziwa duma szefa kuchni.
	 
	Po roku przygotowań, szkoleń gastronomicznych i kelnerskich oraz prób i zmagań w kuchni, otwarta została ścieżka kulinarna, na której znajdą Państwo lokalne specjały – zarówno dania tradycyjne, jak i nowoczesne fuzje smaków.
	Uroczyste otwarcie szlaku kończące projekt, połączone z wręczeniem certyfikatów i tablic pamiątkowych, odbyło się 30 września 2014 roku w Hotelu Mercure Zakopane Kasprowy (na zdjęciu 30 szczęśliwych restauratorów).
	Mapę szlaku oraz pełną listę jego uczestników i dań flagowych znaleźć można na stronie 
www.smakipodhala.eu
	 
	Nad powstawaniem szlaku i doskonałych dań czuwali znani i lubiani eksperci kulinarni: Robert Sowa i Sylwester Lis oraz beneficjent projektu - Stowarzyszenie Rozwoju Podtatrza z Suchego i partner wiodący - Tatrzańska Izba Gospodarcza z Zakopanego.
	 
	 
	Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.
	Współfinansowanie za pośrednictwem Funduszu Grantowego w ramach projektu Produkt Lokalny Małopolska realizowanego przez Fundację Partnerstwo dla Środowiska.
	 
	Zapraszamy smakoszy i koneserów produktów regionalnych oraz każdego, kto chce przeżyć niezwykłą kulinarną przygodę.
	Podróżuj szlakiem najlepszych dań regionu!
	 
	źródło: materiały prasowe Tatrzańskiej Izby Gospodarczej