„Z pola na stół - uczyń jedzenie bezpiecznym” - to hasło eventu, który w czwartek, 16 kwietnia, na nowotarskim rynku organizuje nowotarski sanepid, wraz ze starostwem i magistratem. Impreza, która potrwa od godz. 11 do 18, związana jest z przypadającym 7 kwietnia Światowym Dniem Zdrowia, obchodzonym w tym roku pod hasłem bezpieczeństwa żywności.
W evencie wezmą udział producenci żywności z całego powiatu - m.in. piekarze, producenci wędlin, oscypków i serów kozich, koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, nowotarska mleczarnia, szkoły gastronomiczne. Prowadzona będzie sprzedaż i - oczywiście - degustacja produktów. Nie zabraknie porad dietetyka na temat metod prawidłowego i zdrowego odżywiania, badań profilaktycznych, pokazu gotowania, a także występów dzieci i młodzieży.
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer